Batterij Vermogens Meter, versie 1

350,00

De Batterij Vermogens Meter meet het vermogen van batterijen in aantal Watt-uur of Ampere-Uur
Er zijn twee standaard standen waarmee gemeten wordt: 24 Volt en 36Volt. Dit zijn de spanningen waarop 95% van de E-bikes werken.
Er is ook een stand mogelijk waarbij gemeten wordt ongeacht de spanning.
Er wordt gemeten terwijl de batterij belast wordt met een stroomsterkte van circa 2,5 Ampere. Dit verbruik is gemeten tijdens het fietsen in de praktijk. Tijdens de meting wordt onder andere de geleverde stroom en vermogen getoond in A en W. Het apparaat bevat koeling om het opgenomen vermogen af te koelen. Gaandeweg zakt de spanning en bij 80% van de maximale spanning wordt de meting afgebroken. Bij nagenoeg alle Batterij Management Systemen (BMS) wordt de stroomafgifte bij dit percentage afgebroken. Als het BMS van het accu-pakket de stroomafgifte afbreekt is de dan bereikte cumulatieve stand de geldende waarde.
Op dat moment staat in het display: de aktuele spanning, het geleverde vermogen (in Ah en Wh) en de verstreken tijd.
De meetresultaten blijven bewaard, ook als de meting onderbroken wordt.
Het apparaat kan zonder spanningsbron funktioneren.Er is daarnaast een backup spanning aanwezig en ook kan met een 12V adapter de meting stroom toegevoerd worden.
Met de bereikte meetresultaten kan via een Excel werkblad een testrapport gemaakt worden, dat op maat is gemaakt voor de gebruiker. Hier staan ook de te verwachte kilometers actieradius op in diverse situaties.
De gehanteerde meetmethode via representatieve belasting is de enige wijze waarop de actieradius betrouwbaar berekend kan worden.

Er wordt slechts één snoer gebruikt met krokodillenklemmen. Deze worden rechtstreeks op het cellenpakket vastgemaakt, dus zonder een BMS ertussen. Met name bij “intelligente” BMS is een andere methode vaak niet mogelijk.

Het apparaat is handmatig gemaakt en kent daarom een garantieperiode van een maand. Voor een langere garantietermijn geldt een hogere verkoopprijs.

Artikelnummer: M2 Categorie: Tag:

Beschrijving

De Batterij Vermogens Meter meet het vermogen van batterijen in aantal Watt-uur of Ampere-Uur
Er zijn twee standaard standen waarmee gemeten wordt: 24 Volt en 36Volt. Dit zijn de spanningen waarop 95% van de E-bikes werken.

Print Friendly, PDF & Email