Accu van Sparta ion vervangen en reviseren

De accu van de Sparta ion kunnen wij voor je reviseren. Met een beetje handigheid kun je hem zelf uit het frame van de fiets halen. Daarna stuur je hem op en nadat de accu hier ontvangen is gaat hij gemiddeld na twee werkdagen retour en kun je hem terugplaatsen. Normaliter hoef  je voor montage, demontage en software update niet naar de dealer. Voorwaarde is wel dat alle functies van de accu werkten.  Als dat niet het geval is is het het beste om met de fiets hier te komen voor vervanging.

De accu uit het frame halen.

Voordat je begint maak de aansluiting van de oplader op de schuine frame-buis los. Neem een spitse tang en haal de drie paren draden uit het frame. Die zijn voor het licht, het display en de oplader. Haal die er voorzichtig uit en trek ze los. Stop ze daarna terug in de holle ruimte.

Maak dan de twee schroeven waarmee de accu vast zit los. Een zit er onhandig achter de ketting en de andere vlak boven het ondereind van de buis.

Maak vervolgens de schroef los die de accu in de framebuis vast klemt los. Die schroef is meestal een inbus type en zit aan de voorkant van de buis die naar het voorwiel wijst. Zorg dat de accu daarna niet met een plof uit de buis valt.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email